EIGENSCHAPPEN

De functie van binnenzonwering verschilt per project en stelt daarom andere eisen aan het gebruikte materiaal. Elk materiaal in de collectie van B&C Projects heeft zijn eigen voordelen en karaktereigenschappen. Wij adviseren u hier graag over.

Zon- en lichtwerend  
Op de werkplek kan hinderlijke zoninval en reflectie leiden tot gezondheidsklachten. Daarom is, zeker in ruimtes waar met beeldschermen of digiborden gewerkt wordt, goede zon- en lichtwering onmisbaar. De Europese Unie heeft een richtlijn (NEN-EN12464-1) opgesteld waarin is vastgelegd hoeveel daglicht beeldschermgeschikte zonwering maximaal mag doorlaten. De Aluscreen-collectie van B&C Projects  (geschikt voor rolgordijnen, paneelgordijnen en verticale jaloezieën) voldoet hier volledig aan. De collectie bevat stoffen die zorgen voor filtering van het felle licht naar binnen en tegelijkertijd zorgen voor voldoende zicht naar buiten.

Warmtewerend
Om efficiënt en effectief te kunnen werken is de temperatuur in de werkruimte van groot belang. Een gematigde temperatuur en voldoende lichtinval worden positief gerelateerd aan het welbevinden van werknemers. Door de hoge reflectie van de gemetalliseerde stoffen uit de B&C Projects collectie wordt in de zomer veel warmte buiten gehouden en kunt u bijvoorbeeld besparen op de airco. Want de koellast kan met 20% worden gereduceerd Op jaarbasis kan dat behoorlijk schelen op de  energierekening.

Antibacterieel
Met het oog op de vele besmettingsmogelijkheden in bijvoorbeeld ziekenhuizen en artsenpraktijken worden er hoge eisen gesteld aan het interieur van deze ruimten. In dit verband zijn antibacteriële stoffen een belangrijk preventief middel. De stoffen in de Aluscreen-collectie zijn antibacterieel. Daarnaast kunnen een aantal van deze stoffen goed worden gereinigd, een andere belangrijke eis in een medische omgeving.

Bekijk projecten in een medische omgeving

Vuilafstotend
Vuilafstotende stoffen zijn voorzien van een speciale coating waardoor vloeistoffen minder makkelijk worden opgenomen. Daarnaast is een deel van het materiaal in onze Aluscreen collectie antistatisch behandeld waardoor het geen stof aantrekt.

Geluiddempend
Geluiddempende stoffen reduceren geluid en galm binnen een ruimte. In grote ruimtes kun je hierdoor de akoestiek verbeteren. Voor iedere ruimte kan B&C Projects aangeven welk soort zonwering geschikt is om bij te dragen aan een goed akoestisch klimaat.

Vlamvertragend
Alle stoffen in de B&C Projects collectie zijn vlamvertragend. Vlamvertragende stoffen zijn zelfdovend als de vuurhaard wordt weggehaald.

Oeko-Tex
Oeko-Tex Standard 100 is een test- en certificeringsysteem voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. Met de huidige technieken en nadruk op Europese leveranciers is circa 90% van de B&C Projects stoffencollectie Oeko-Tex gecertificeerd. Dit is een logisch gevolg van het streven van B&C Projects naar optimale duurzaamheid.